“İstanbul'da yaşamanın kıymetini bilenler, İstanbul kültürünü bilenlerdir.” ilkesinden hareketle, çeyrek asırdır, 25. defa boğazın serin sularındaydık.

TÜRK GENÇLİK VAKFI'nın, her yıl KALEM VAKFI ile birlikte ve bu yıl 25’incisini düzenlediği GELENEKSEL BOĞAZİÇİ KÜLTÜRÜ GEZİ-KONFERANSI, 7 Mayıs 2017 PAZAR günü, Osman SEZGİN Hoca'nın yönetiminde ve İstanbul sevdalısı Tarihçi Prof. Dr. Haluk DURSUN Hoca’nın anlatımıyla başladı.

İstanbullu olabilmenin en önemli adımlarından biri onu tanıyabilmek, İstanbul kültürüne vâkıf olabilmektir. Zevk-i selim sahibi vakıf üyelerimiz ve misafirlerimiz ile beraber hem boğazın eşsiz manzarasında hem de İstanbul kültür ummanında yolculuk yaptık. Her yıl kendini yenileyen üslûbu ile Halûk Dursun Hocamız dinleyicileri yine mest etti.

25’inci Geleneksel Boğaziçi Gezi-konferansımıza, Danıştay Başkanı Zerrin GÜNGÖR, Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sn. Şuay ALPAY, Üsküdar Kaymakamı Sn. Mustafa GÜLER, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Sn. Ömer Faruk YELKENCİ, Üsküdar İlçe Millî Eğitim Müdürü Sn. Sinan AYDIN da teşrif etti.

Gezi-konferansımızın 25’inci yılı münasebetiyle Osman SEZGİN Hocamız, Prof. Dr. Halûk DURSUN’a plâket takdim etti.

Halûk Dursun Hocamıza, vakıf üyelerimize ve misafirlerimize bu kültür faaliyetimizde verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.